Тестот за зборување е поделен на 4 дела за кои се потребни околу 12 минути.

Вашите одговори ќе се снимат и оценуваат од испитувач на Британски совет. Еве неколку корисни совети:

  • Осигурајте се дека го разбирате прашањето и одговорете целосно и соодветно
  • Обидете се да ги објасните или проширите вашите одговори
  • Зборувате јасно во микрофонот и внимавајте на времето
  • Пред денот на тестирање вежбајте зборување најмногу што можете – не се грижете за грешките туку фокусирајте се успешно да ја пренесете вашата порака.
  • Снимете се додека зборувате: обидете се да го подобрите речникот, изговорот и немојте да се колебате

Дополнителни страници

Споделете на социјални мрежи