Learn English websites ©

Mat Wright, British Council Photos

Погледнете го нашиот избор на бесплатни  онлајн материјали за учење англиски јазик.

 

Учете англиски преку активности

Може да учите англиски онлајн на нашата веб-страница за возрасни. Веб-страницата нуди пристап до стотина страници со текстуални, аудио и видео содржини и над 2000 интерактивни вежби. Може да станете член и да дадете свој придонес на  страницата, да стапите во контакт со други корисници и да симнете бесплатни ресурси.

Веб-страница LearnEnglish

Учете англиски низ игра

Може да учите англиски јазик низ игри и забава. Игрите се за сечиј вкус и со нив може да го вежбате англискиот јазик или само да се забавувате. Ви нудиме и стотици илустрирани шеги коишто ќе ви овозможат да се забавувате, да уживате и, секако, да учите.

Учете англиски низ игра

Учете англиски со аудио и видео содржини

Имаме многу аудио и видео материјали за вежбање на јазикот. Тука се приказните, аудио сериите, низата образовни ТВ програми за учење англиски јазик создадени во соработка со BBC, и видео материјалите кои ве учат како правилно да се изразите во различни ситуации. 

LearnEnglish слушај и гледај

Учење англиски за деца

LearnEnglish Kids е забавна, но и образовна веб-страница за деца на возраст помеѓу 5 и 12 години кои сакаат да учат англиски јазик. Може да најдете игри со граматика, игри за зголемување на зборовниот фонд, песни, приказни, видео снимки и широк спектар на други активности во чиј фокус е учењето на англискиот јазик. LearnEnglish Kids е наменета и за наставници и родители. Родителите имаат пристап до стотици бесплатни ресурси со кои може да му помогнат на своето дете во учењето на англискиот јазик надвор од училницата.

LearnEnglsih Kids веб-страница

Учење англиски за тинејџери

Дали сте тинејџер што учи англиски или, пак, имате тинејџери коишто учат англиски? LearnEnglish Teens е веб-страница наменета за млади на возраст од 13 - 17 години. На страницата може да најдете мноштво јазични вежби, совети за полагање испити, помош за збогатување на зборовниот фонд и решавање на граматички недоумици, како и забавни активности, видео материјали, игри и сложувалки.

LearnEnglish Teens веб-страница

Деловен англиски јазик

Веќе зборувате англиски, но би сакале да ја усовршите деловната терминологија? Се прашувате дали вашето познавање на деловниот англиски кој се користи на работа е на задоволително ниво? Сакате да се пријавите за работно место во меѓународни организации во кои англискиот е работен јазик? Ние ги имаме вистинските ресурси кои ќе ви помогнат да го подобрите својот деловен англиски јазик.

Business English веб-страница

Учење англиски преку фудбал

Доколку учите англиски, а го сакате и фудбалот, Premier Skills English може да ви помогне да го унапредите познавањето на англискиот јазик преку учење за клубовите и фудбалерите од Премиер лигата. Може да дознаете и повеќе за натпреварите и правилата на Премиер лигата, да играте игри и да решавате квизови.

Premier Skills English веб-страница

Споделете на социјални мрежи