Овде можете да ги дознаете најновите информации во врска со програмата. Исто така, ќе можете да најдете отворени повици, тендери и други можности во врска со програмата.

Online Coding Challenge, participants

Онлајн натпревар по кодирање

На 3 ноември, вторник, се одржa првиот онлајн натпревар по кодирање. Со оглед на тоа дека ситуацијата со вирусот Ковид-19 сѐ уште не е стабилна, за да го заштитиме здравјето на сите ученици, наставници, членови на жирито и нашите колеги одлучивме настанот да се одржи онлајн.  

Светскиот образовен форум

Претставници од министерствата за образование на земјите од Западен Балкан на Светски образовен форум Светскиот образовен форум се одржува од 19 до 22 јануари во Лондон каде 1200 делегати од 112 земји дискутираат за промени и реформи во образованието.  Британскиот совет имаше задоволство да ги придружува претставниците од министерствата за образование на земјите од Западен Балкан.